Electrolux EOC5851AOX manuals

Owner’s manuals and user’s guides for Unknown Electrolux EOC5851AOX.
We providing 75 pdf manuals Electrolux EOC5851AOX for download free by document types: User Manual, Recipe Book, Quick Start Guide


Electrolux EOC5851AOX User Manual (48 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.73 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX Recipe Book (28 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.50 MB |

 

Table of contents

BG ФУРНА КНИГА С РЕЦЕПТИ

1

АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ

2

Свинска плешка

3

Телешко печено

3

Телешки джолан

3

Телешко Ossobuco

3

Пълнени телешки гърди

4

Парче месо

4

Празнично печено по шведски

4

ТЕЛЕШКО / ДИВЕЧ / АГНЕШ

5

Заек с горчица

6

Агнешко печено

6

Агн. плешка сред. опеч

6

ПТИЧЕ МЕСО

7

Пилешко Coq au Vin

8

Печена патица с портокал

8

Пълнено пиле

8

Риба, цяла

8

Филе от риба

9

Сушена риба

9

Риба върху сол

9

Пълнени калмари

9

Риба на пара

10

Рибно суфле

10

Лимонов пандишпан. кейк

10

Шведски сладкиш

11

Бисквити

11

Чийз кейк

11

Плодов кейк

12

Streusel кейк

12

Погача с мая

13

Кръгъл кекс

13

Саварини

13

Орех. сладки с шоколад

14

Пандишпанени кифли

14

Сладък пай

14

Морковен кейк (1 вариант)

15

Бадемов кекс

15

Плодов пай

16

Ябълков сладкиш

16

ПИЦА / ПАЙ / ХЛЯБ

17

Запечени яйца със сирене

18

Пита с козе сирене

18

Пита със сирене

18

Сладкиш със сирене

18

Бял хляб

19

Селски хляб

19

Пирожки (30 малки парчета)

19

ЗАДУШЕНО / ЗАПЕЧЕНО

20

Канелони

21

Ястия с картофи

21

Мусака (за 10 души)

21

Макарони на фурна

22

Цикория печена

22

ПОЛУФАБРИКАТИ

23

БЪЛГАРСКИ 25

25

БЪЛГАРСКИ 27

27

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.66 MB |

Electrolux EOC5851AOX Recipe Book (24 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.49 MB |

  

Table of contents

SR ПЕЋНИЦА КЊИГА РЕЦЕПАТА

1

АУТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

2

Свињска плећка

3

Печена говедина

3

Телеће коленице

3

Пуњена телећа прса

4

Шведско гозбено печење

4

ЈУНЕТИНА/ДИВЉАЧ/ЈАГЊЕТИНА

5

Зечетина са сенфом

6

Дивљи вепар

6

Печена јагњетина

6

Јагњећи котлети

6

ЖИВИНСКО МЕСО

7

Печена патка са поморанџом

8

Пуњена пилетина

8

Цела риба

8

Рибљи филети

8

Усољена риба

9

Пуњене лигње

9

Димљена риба

10

Јансоново искушење

10

Бисквит торта са лимуном

10

Шведски колач

11

Клоач од сира

11

Воћни колач

12

Штраус торта

12

Плетеница од киселог теста

12

Прстенаст колач

13

Саварин колач

13

Брауни колачи

14

Слатки тарт

14

Колач са бадемима

15

ПИЦА/ПИТА/ХЛЕБ

16

Тарт са луком

17

Киш лорен

17

Флан са козјим сиром

17

Флан са сиром

18

Тесто са сиром

18

Бели хлеб

18

Сељачки хлеб

19

Кнедле (30 малих комада)

19

Плетенице од киселог теста

19

РОЛОВАНО ПОВРЋЕ/ГРАНИРАНА

20

Гратинирани кромпир

21

Мусака (за10 особа)

21

Гранирана тестенина

21

Гранирана ендивија

22

Говедина касерола

22

Ролнице са купусом

22

ПОЛУСПРЕМЉЕНА ХРАНА

23

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.72 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX Recipe Book (28 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.50 MB |

 

Table of contents

MK ПЕЧКА КНИГА СО РЕЦЕПТИ

1

АВТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

2

Свинска плешка

3

Печено телешко

3

Телешка коленица

3

Полнети телешки гради

4

Печено месо

4

Печење на шведски начин

4

ГОВЕДСКО/ДИВЕЧ/ЈАГНЕШКО

5

Плешка од дивеч

6

Печен дивеч

6

Зајак во сенф

6

Дива свиња

6

МЕСО ОД ЖИВИНА

7

Цели парчиња живина

8

Пилешки копани

8

Coq au Vin

8

Печена патка со портокал

8

Полнето пиле

8

Цели парчиња риба

9

Филети од риба

9

Солена риба

10

Полнети лигњи

10

Риба на пареа

10

Искушението на Џенсонови

10

Пандиш. торта со лимон

11

Шведска торта

11

Бисквити

11

Торта со сирење

12

Овошна торта

12

Streusel торта

13

Милиброд со квасец

13

Саварин торта

14

Колачиња

14

Мафинс колачи

14

Сладок колач

15

Торта со моркови (верзија 1)

15

Колач со бадеми

16

Овошен колач

16

ПИЦА/ПИТА/ЛЕБ

17

Француски киш

18

Колач со козјо сирење

18

Колач со сирење

19

Паста со сирење

19

Селски леб

19

Кнедли (30 мали парчиња)

20

ЃУВЕЧ/ПОТПЕЧЕНИ ЈАДЕЊА

21

Потпечени компири

22

Мусака (за 10 луѓе)

22

Потпечена паста

22

Печена цикорија

23

Тепсија со говедско месо

23

Ѓувеч со зелка

23

МАКЕДОНСКИ 25

25

МАКЕДОНСКИ 27

27

Electrolux EOC5851AOX User Manual (48 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.73 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

СОДРЖИНА

2

НИЕ МИСЛИМЕ НА ВАС

2

ГРИЖА И УСЛУГА ЗА КОРИСНИЦИ

2

1. БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

3

1.2 Општа безбедност

3

2. ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

4

2.2 Поврзување на струја

5

2.3 Употреба

5

2.4 Нега и чистење

6

2.5 Пиролитичко чистење

6

2.6 Внатрешна светилка

7

2.7 Расходување

7

3. ОПИС НА ПРОИЗВОДОТ

8

4. КОНТРОЛНА ТАБЛА

9

4.2 Екран

10

5. ПРЕД ПРВАТА УПОТРЕБА

11

6. СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА

11

6.2 Преглед на мениата

12

6.3 Функции на греење

13

6.4 Специјални

14

6.5 Вклучување на функција

14

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКОТ

15

7.2 Поставување на

16

7.3 Топлина + Задржување

16

7.4 Дополнително време

16

8. АВТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

17

9. КОРИСТЕЊЕ НА ПРИБОРОТ

17

9.2 Вметнување на

18

9.3 Телескопски шини

19

10. ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

20

10.4 Постави + Оди

21

10.5 Автоматско исклучување

21

10.6 Осветленост на екранот

21

10.7 Вентилатор за ладење

21

11. ПОМОШ И СОВЕТИ

22

11.4 Совети за печење

23

11.5 Печење на едно ниво:

24

МАКЕДОНСКИ 25

25

МАКЕДОНСКИ 27

27

11.8 Печење на повеќе нивоа

28

11.9 Бавно готвење

29

11.10 Поставка за пица

30

11.11 Печење на скара

31

11.12 Табели за печење месо

31

11.13 Печење на скара

33

11.14 Смрзната храна

34

МАКЕДОНСКИ 35

35

11.15 Одмрзнување

36

11.16 Конзервирање

36

11.17 Сушење

37

11.18 Печење леб

38

12. НЕГА И ЧИСТЕЊЕ

39

12.2 Вадење на држачи на

40

12.3 Чистење со пиролиза

40

12.4 Вадење и монтирање на

41

13. РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИ

42

13.1 Што да направите ако

43

14. ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ

44

15. ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

45

16. ГРИЖА ЗА ОКОЛИНАТА

46

МАКЕДОНСКИ 47

47

867309817-C-252015

48

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.72 MB |

  

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.70 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

UK ДУХОВА ШАФА ІНСТРУКЦІЯ

1

МИ ПРО ВАС ДУМАЄМО

2

1.2 Загальні правила безпеки

3

ІНСТРУКЦІЇ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

4

2.2 Експлуатація

5

2.3 Догляд та чистка

5

Піролітична очистка

6

2.4 Внутрішнє освітлення

6

2.5 Утилізація

6

3. ОПИС ВИРОБУ

7

4. ПЕРЕД ПЕРШИМ КОРИСТУВАННЯМ

8

5. ПАНЕЛЬ КЕРУВАННЯ

8

Українська 9

9

6. ЩОДЕННЕ КОРИСТУВАННЯ

10

Українська 11

11

6.3 Функції нагріву

12

6.5 Індикатор нагріву

13

Індикатор Швидкого нагріву

13

Залишкове тепло

13

6.6 Енергозбереження

13

7. ФУНКЦІЇ ГОДИННИКА

14

8. АВТОМАТИЧНІ ПРОГРАМИ

15

9. ВИКОРИСТАННЯ ПРИЛАДДЯ

16

Українська 17

17

10. ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

18

11. КОРИСНІ ПОРАДИ

19

11.2 Поради щодо спеціальних

20

11.3 Випікання

20

11.4 Поради щодо випікання

20

Українська 21

21

Українська 23

23

11.7 Повільне готування

25

11.8 Налаштування для піци

26

11.9 Смаження

27

11.10 Смаження з турбо-грилем

27

Попередньо прогрійте духовку

28

11.11 Гриль

29

11.12 Розморожування

30

11.13 Напівфабрикати

31

11.14 Суха пара

31

11.15 Консервування

32

11.16 Хліб

33

11.18 Автоматичні програми

34

12. ДОГЛЯД ТА ЧИСТКА

35

12.2 Підставки для поличок

36

Встановлення підставок для

36

12.3 Лампочка

36

12.4 Чищення дверцят духовки

37

13. ЩО РОБИТИ, КОЛИ

38

14. ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ

39

892948896-B-292012

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.69 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX User Manual (48 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.74 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

МИ ДУМАЄМО ПРО ВАС

2

ОБСЛУГОВУВАННЯ

2

1.2 Загальні правила безпеки

3

2.1 Установка

4

2.2 Підключення до

5

2.3 Користування

5

2.4 Догляд і чищення

6

2.5 Піролітична очистка

6

2.6 Внутрішнє освітлення

7

2.7 Утилізація

7

3. ОПИС ВИРОБУ

8

4. ПАНЕЛЬ КЕРУВАННЯ

9

4.2 Дисплей

10

5. ПЕРЕД ПЕРШИМ КОРИСТУВАННЯМ

11

6. ЩОДЕННЕ КОРИСТУВАННЯ

11

6.2 Огляд меню

12

6.3 Функції нагріву

13

6.4 Спеціальні страви

14

6.5 Увімкнення функції

14

6.6 Індикатор нагрівання

14

7. ФУНКЦІЇ ГОДИННИКА

15

8. АВТОМАТИЧНІ ПРОГРАМИ

16

9. ВИКОРИСТАННЯ ПРИЛАДДЯ

17

9.2 Встановлення

18

10. ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

19

11. ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ

21

11.4 Поради щодо випікання

23

УКРАЇНСЬКА 25

25

11.6 Запіканки та гратени

27

11.8 Випікання на декількох

28

11.9 Повільне приготування

29

11.10 Налаштування для піци

30

11.11 Смаження

30

11.12 Таблиці для смаження

31

11.13 Гриль

33

11.14 Заморожені продукти

34

11.15 Розморожування

35

11.16 Збереження

36

11.17 Суха пара

37

11.18 Хліб

37

11.19 Таблиця термощупа

38

12. ДОГЛЯД ТА ЧИСТКА

39

12.3 Піроліз

40

12.4 Знімання та

40

12.5 Заміна лампи

41

Верхня лампа

41

13. УСУНЕННЯ ПРОБЛЕМ

42

13.2 Експлуатаційні

43

14. ТЕХНІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

44

15. ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

44

16. ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ

45

УКРАЇНСЬКА 47

47

867309820-C-252015

48

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.72 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

MK ПЕЧКА УПАТСТВО ЗА РАКУВАЊЕ

1

СОДРЖИНА

2

НИЕ МИСЛИМЕ НА ВАС

2

1. БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

3

1.2 Општа безбедност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Нега и чистење

5

Пиролитичко чистење

6

2.4 Внатрешно светло

6

2.5 Отстранување

6

3. ОПИС НА ПРОИЗВОДОТ

7

4. ПРЕД ПРВАТА УПОТРЕБА

8

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

МАКЕДОНСКИ 9

9

6. СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.2 Преглед на мениата

11

6.3 Функции за греење

12

МАКЕДОНСКИ 13

13

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКОТ

14

8. АВТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

15

9. КОРИСТЕЊЕ НА ПРИБОРОТ

16

МАКЕДОНСКИ 17

17

10. ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

19

11. ПОМОШНИ НАПОМЕНИ И СОВЕТИ

20

11.2 Совет за специјалните

21

11.3 Печење

21

11.4 Совети за печење

21

11.5 Печење на едно ниво:

22

МАКЕДОНСКИ 23

23

МАКЕДОНСКИ 25

25

11.6 Печење на повеќе нивоа

26

11.7 Бавно готвење

27

11.8 Поставки за пица

28

11.9 Печење месо

28

11.10 Печење со турбо печење

29

Загрејте ја рерната

30

11.11 печење

31

11.12 Готови јадења

31

11.13 Одмрзнување

32

11.14 Конзервирање

33

11.15 Сушење

34

11.16 Печење на леб

34

МАКЕДОНСКИ 35

35

12. НЕГА И ЧИСТЕЊЕ

36

12.2 Држачи на решетката

37

Местење на држачите за

37

12.3 Светилка

37

13. ШТО ДА СТОРИТЕ АКО

39

14. ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

40

15. ЕКОЛОШКИ ПРАШАЊА

40

МАКЕДОНСКИ 41

41

МАКЕДОНСКИ 43

43

892967011-A-462013

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (48 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.74 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

СЪДЪРЖАНИЕ

2

МИСЛИМ ЗА ВАС

2

ГРИЖИ ЗА КЛИЕНТА И ОБСЛУЖВАНЕ

2

1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ

3

1.2 Общи мерки за безопасност

3

2. ИНСТРУКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

4

2.2 Свързване към

5

2.3 Употреба

5

2.4 Грижи и почистване

6

2.5 Пиролитично почистване

6

2.6 Вградена лампичка

7

2.7 Изхвърляне

7

3. ОПИСАНИЕ НА УРЕДА

8

4. КОМАНДНО ТАБЛО

9

4.2 Екран

10

5. ПРЕДИ ПЪРВАТА УПОТРЕБА

11

6. ВСЕКИДНЕВНА УПОТРЕБА

11

6.2 Преглед на менюта

12

6.3 Функции нагряване

13

6.4 Специалитети

14

6.5 Активиране на функция

14

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКА

15

8. АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ

16

БЪЛГАРСКИ 17

17

9.2 Поставяне на

18

9.3 Телескопични водачи

19

10. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

20

10.4 Настрой + Продължи

21

10.5 Автоматично изключване

21

10.6 Яркост на екрана

21

10.7 Охлаждащ вентилатор

21

11. ПРЕПОРЪКИ И СЪВЕТИ

22

11.4 Съвети за печене

23

11.5 Печене на едно ниво:

23

БЪЛГАРСКИ 25

25

11.6 Запеканки и огретени

27

11.7 Вентил.ниска т. влажност

27

11.8 Печене на няколко нива

27

11.9 Вентил. на ниска темпер

28

11.10 Пица нагряване

29

11.11 Печене (на месо)

30

БЪЛГАРСКИ 31

31

11.13 Единичен грил

33

11.14 Дълбоко замразени храни

34

11.15 Размразяване

35

11.16 Консервиране

36

11.17 Сушене

37

11.18 Печене на хляб

37

12. ГРИЖИ И ПОЧИСТВАНЕ

39

12.3 Пиролиза

40

12.4 Изваждане и монтиране

40

12.5 Смяна на крушката

41

Горната лампичка

41

Странична лампичка

42

13.1 Как да постъпите, ако

42

13.2 Данни за обслужване

43

14. ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

44

15. ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

44

БЪЛГАРСКИ 45

45

БЪЛГАРСКИ 47

47

867309819-C-252015

48

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.67 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

BG ФУРНА РЪКОВОДСТВО ЗА

1

УПОТРЕБА

1

СЪДЪРЖАНИЕ

2

МИСЛИМ ЗА ВАС

2

ГРИЖИ ЗА КЛИЕНТА И СЕРВИЗ

2

1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ

3

1.2 Общи мерки за безопасност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Грижи и почистване

5

Пиролитично почистване

5

2.4 Вградена лампичка

6

2.5 Изхвърляне

6

3. ОПИСАНИЕ НА УРЕДА

7

4. ПРЕДИ ПЪРВАТА УПОТРЕБА

8

5. КОМАНДНО ТАБЛО

8

БЪЛГАРСКИ 9

9

6. ВСЕКИДНЕВНА УПОТРЕБА

10

БЪЛГАРСКИ 11

11

6.3 Функции нагряване

12

БЪЛГАРСКИ 13

13

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКА

14

8. АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ

15

8.3 Помощ при готвене с

16

Автоматично тегло

16

9.1 Сензор за температурата

16

БЪЛГАРСКИ 17

17

10. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

18

10.2 Функция Заключване

19

10.3 Защита за деца

19

10.4 НАСТР. + ПРОДЪЛЖИ

19

10.5 Автоматично изключване

19

10.6 Охлаждащ вентилатор

19

11.5 Печене върху едно ниво:

21

БЪЛГАРСКИ 23

23

11.6 Печене на няколко нива

25

11.7 Вентил. на ниска темпер

26

11.8 Пица нагряване

26

11.9 Печене на месо

27

11.10 Печене с турбо грил

27

11.11 Единичен грил

29

11.12 Полуфабрикати

30

11.13 Xляб

31

11.14 Размразяване

31

11.15 Сушене

32

11.16 Консервиране

33

12. ГРИЖИ И ПОЧИСТВАНЕ

35

12.2 Носачи на рафтове

36

12.3 Лампичка

36

БЪЛГАРСКИ 37

37

13. КАК ДА ПОСТЪПИТЕ, АКО

38

14. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

39

892960117-A-062013

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.68 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

MK ПЕЧКА УПАТСТВО ЗА РАКУВАЊЕ

1

СОДРЖИНА

2

НИЕ МИСЛИМЕ НА ВАС

2

1. БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

3

1.2 Општа безбедност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

4

2.2 Употребa

5

2.3 Нега и чистење

5

Пиролитичко чистење

5

2.4 Внатрешно светло

6

2.5 Отстранување

6

3. ОПИС НА ПРОИЗВОДОТ

7

4. ПРЕД ПРВАТА УПОТРЕБА

8

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

МАКЕДОНСКИ 9

9

6. СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА

10

МАКЕДОНСКИ 11

11

6.3 Функции за греење

12

МАКЕДОНСКИ 13

13

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКОТ

14

8. АВТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

15

9. КОРИСТЕЊЕ НА ПРИБОРОТ

16

МАКЕДОНСКИ 17

17

10. ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

19

11. ПОМОШНИ НАПОМЕНИ И СОВЕТИ

20

11.3 Печење

21

11.4 Совети за печење

21

11.5 Печење на едно ниво:

22

МАКЕДОНСКИ 23

23

11.6 Печење на повеќе нивоа

25

11.7 Бавно готвење

26

11.8 Поставки за пица

27

11.9 Печење месо

28

11.10 Печење со турбо печење

28

Загрејте ја рерната

29

11.11 печење

30

11.12 Готови јадења

31

11.13 Печење на леб

32

11.14 Одмрзнување

32

11.15 Сушење

33

11.16 Конзервирање

34

МАКЕДОНСКИ 35

35

12. НЕГА И ЧИСТЕЊЕ

36

12.2 Држачи на решетката

37

Местење на држачите за

37

12.3 Светилка

37

13. ШТО ДА СТОРИТЕ АКО

39

14. ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

40

15. ЕКОЛОШКИ ПРАШАЊА

40

МАКЕДОНСКИ 41

41

МАКЕДОНСКИ 43

43

892960115-A-062013

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.79 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

RU ДУХОВОЙ ШКАФ ИНСТРУКЦИЯ ПО

1

ЭКСПЛУАТАЦИИ

1

СОДЕРЖАНИЕ

2

МЫ ДУМАЕМ О ВАС

2

РУССКИЙ 3

3

УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ

5

2.3 Уход и очистка

6

Пиролитическая очистка

6

2.4 Внутреннее освещение

7

2.5 Утилизация

7

3. ОПИСАНИЕ ИЗДЕЛИЯ

8

5. ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ

9

6. ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ

11

6.3 Режимы нагрева

13

6.4 Включение режима нагрева

14

6.5 Индикация нагрева

14

Индикация быстрого нагрева

14

Остаточное тепло

14

6.6 Экономия электроэнергии

14

7. ФУНКЦИИ ЧАСОВ

15

8. АВТОМАТИЧЕСКИЕ ПРОГРАММЫ

16

ПРИНАДЛЕЖНОСТЕЙ

17

РУССКИЙ 19

19

10. ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ ФУНКЦИИ

20

10.4 SET + GO

21

10.6 Вентилятор охлаждения

21

11. ПОЛЕЗНЫЕ СОВЕТЫ

22

РУССКИЙ 23

23

РУССКИЙ 25

25

РУССКИЙ 27

27

11.7 Низкотемпературное

28

11.8 Пицца

29

11.9 Жарка

29

РУССКИЙ 31

31

11.11 Малый гриль

32

11.13 Размораживание

33

11.14 Консервирование

34

11.15 Высушивание

35

11.16 Хлеб

35

12. УХОД И ОЧИСТКА

37

Установка направляющих для

38

12.3 Лампа освещения

38

РУССКИЙ 39

39

13. ЧТО ДЕЛАТЬ, ЕСЛИ

40

14. ТЕХНИЧЕСКИЕ ДАННЫЕ

41

15. ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ

41

РУССКИЙ 43

43

892967002-A-462013

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.71 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

BG ФУРНА РЪКОВОДСТВО ЗА

1

УПОТРЕБА

1

СЪДЪРЖАНИЕ

2

МИСЛИМ ЗА ВАС

2

ГРИЖИ ЗА КЛИЕНТА И СЕРВИЗ

2

1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ

3

1.2 Общи мерки за безопасност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Грижи и почистване

5

Пиролитично почистване

6

2.4 Вградена лампичка

6

2.5 Изхвърляне

6

3. ОПИСАНИЕ НА УРЕДА

7

4. ПРЕДИ ПЪРВАТА УПОТРЕБА

8

5. КОМАНДНО ТАБЛО

8

БЪЛГАРСКИ 9

9

6. ВСЕКИДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.3 Функции нагряване

11

БЪЛГАРСКИ 13

13

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКА

14

8. АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ

15

8.3 Помощ при готвене с

16

Автоматично тегло

16

9.1 Сензор за температурата

16

БЪЛГАРСКИ 17

17

10. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

18

10.2 Функция Заключване

19

10.3 Защита за деца

19

10.4 НАСТР. + ПРОДЪЛЖИ

19

10.5 Автоматично изключване

19

11.4 Съвети за печене

21

11.5 Печене върху едно ниво:

22

БЪЛГАРСКИ 23

23

11.6 Печене на няколко нива

25

11.7 Вентил. на ниска темпер

26

11.8 Пица нагряване

27

11.9 Печене на месо

27

11.10 Печене с турбо грил

28

11.11 Единичен грил

29

11.12 Полуфабрикати

30

11.13 Размразяване

31

11.14 Консервиране

32

11.15 Сушене

33

11.16 Xляб

33

12. ГРИЖИ И ПОЧИСТВАНЕ

35

12.2 Носачи на рафтове

36

12.3 Лампичка

36

БЪЛГАРСКИ 37

37

13. КАК ДА ПОСТЪПИТЕ, АКО

38

14. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

39

892967013-A-462013

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.70 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

BG ФУРНА РЪКОВОДСТВО ЗА

1

УПОТРЕБА

1

СЪДЪРЖАНИЕ

2

МИСЛИМ ЗА ВАС

2

ГРИЖИ ЗА КЛИЕНТА И СЕРВИЗ

2

1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ

3

1.2 Общи мерки за безопасност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Грижи и почистване

5

3. ОПИСАНИЕ НА УРЕДА

6

4. ПРЕДИ ПЪРВАТА УПОТРЕБА

7

5. КОМАНДНО ТАБЛО

8

БЪЛГАРСКИ 9

9

6. ВСЕКИДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.3 Функции нагряване

11

6.4 Активиране на функция за

12

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКА

13

8. АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ

14

8.2 Помощ при готвене с

15

Автоматично тегло

15

9.1 Сензор за температурата

15

10. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

17

10.2 Функция Заключване

18

10.3 Защита за деца

18

10.4 НАСТР. + ПРОДЪЛЖИ

18

10.5 Автоматично изключване

18

10.6 Охлаждащ вентилатор

18

11.1 Вътрешна страна на

19

11.3 Печене

19

11.4 Съвети за печене

20

11.5 Печене върху едно ниво:

20

БЪЛГАРСКИ 21

21

БЪЛГАРСКИ 23

23

11.6 Печене на няколко нива

24

11.7 Вентил. на ниска темпер

25

11.8 Пица нагряване

25

11.9 Печене на месо

26

11.10 Печене с турбо грил

26

БЪЛГАРСКИ 27

27

11.11 Единичен грил

28

11.12 Размразяване

29

11.13 Полуфабрикати

30

11.14 Сушене

31

11.15 Консервиране

32

11.16 Xляб

32

БЪЛГАРСКИ 33

33

11.18 Автоматични програми

34

Информация за акриламиди

34

12. ГРИЖИ И ПОЧИСТВАНЕ

35

12.3 Лампичка

36

Поставяне на вратичката на

37

13. КАК ДА ПОСТЪПИТЕ, АКО

38

БЪЛГАРСКИ 39

39

892948894-B-292012

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (48 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.74 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

МИ МИСЛИМО НА ВАС

2

1.2 Опште мере безбедности

3

2. УПУТСТВА О БЕЗБЕДНОСТИ

4

2.3 Употреба

5

2.4 Нега и чишћење

6

2.5 Пиролитичко чишћење

6

3. ОПИС ПРОИЗВОДА

7

4. КОМАНДНА ТАБЛА

8

4.2 Дисплеј

9

5. ПРЕ ПРВЕ УПОТРЕБЕ

10

6. СВАКОДНЕВНА УПОТРЕБА

11

6.3 Функције загревања

12

6.4 Деликатеси

13

7. ФУНКЦИЈE САТА

14

7.2 Подешавање функција

15

7.3 Топлота + задржавање

15

7.4 Додатно време

15

8. АУТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

16

9. КОРИШЋЕЊЕ ПРИБОРА

17

9.3 Телескопске вођице

18

10. ДОДАТНЕ ФУНКЦИЈЕ

19

10.3 Контролна брава

20

10.4 Подеси + крени

20

10.5 Аутоматско

20

11. КОРИСНИ САВЕТИ

21

11.4 Савети за печење

22

11.5 Печење на једном нивоу:

23

СРПСКИ 25

25

11.8 Печење на више нивоа

27

11.9 Споро печење

28

11.10 Пица подешавање

29

11.11 Печење

29

11.12 Табеле за печење меса

30

Пећницу претходно загрејте

31

11.13 Гриловање

32

11.14 Смрзнута храна

33

11.15 Одмрзавање

34

11.16 Одржавање

35

11.17 Сушење

36

11.18 Печење хлеба

36

СРПСКИ 37

37

12. НЕГА И ЧИШЋЕЊЕ

38

12.3 Пиролиза

39

12.4 Скидање и постављање

39

12.5 Замена лампице

40

Горња лампица

40

13. РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА

41

13.2 Подаци о сервисирању

42

14. ТЕХНИЧКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

43

15. ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

43

16. ЕКОЛОШКА ПИТАЊА

44

СРПСКИ 45

45

СРПСКИ 47

47

867309818-C-252015

48

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.70 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.66 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

МИСЛИМО НА ВАС

2

БРИГА О КОРИСНИЦИМА И СЕРВИС

2

1. ИНФОРМАЦИЈЕ О БЕЗБЕДНОСТИ

3

1.2 Опште мере безбедности

3

УПУТСТВА О БЕЗБЕДНОСТИ

4

2.2 Коришћење

5

2.3 Нега и чишћење

5

Пиролитичко чишћење

5

2.4 Унутрашња лампица

6

2.5 Одлагање

6

3. ОПИС ПРОИЗВОДА

7

4. ПРЕ ПРВЕ УПОТРЕБЕ

8

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

СРПСКИ 9

9

6. СВАКОДНЕВНА УПОТРЕБА

10

СРПСКИ 11

11

6.3 Функције загревања

12

СРПСКИ 13

13

7. ФУНКЦИЈЕ САТА

14

8. АУТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

15

9. КОРИШЋЕЊЕ ПРИБОРА

16

СРПСКИ 17

17

10. ДОДАТНЕ ФУНКЦИЈЕ

18

10.4 ПОДЕСИ + КРЕНИ

19

10.5 Аутоматско искључивање

19

10.6 Вентилатор за хлађење

19

11. ПОМОЋНЕ НАПОМЕНЕ И САВЕТИ

20

11.5 Печење на једном нивоу:

21

СРПСКИ 23

23

11.6 Печење на више нивоа

25

11.7 Регенерисање паре

25

11.8 Печење са вентилатором

26

11.9 Печење меса

27

Пећницу претходно загрејте

28

11.11 Једноструки грил

29

11.12 Готова јела

30

11.13 Печење хлеба

31

11.14 Одмрзавање

31

11.15 Сушење

32

11.16 Одржавање

32

СРПСКИ 33

33

12. НЕГА И ЧИШЋЕЊЕ

34

12.2 Подршка решетке

35

Скидање подршке решетке

35

Уградња носача решетке

35

12.3 Сијалица

35

12.4 Чишћење врата пећнице

36

13. ШТА УЧИНИТИ АКО

37

14. ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ

38

15. ЕКОЛОШКА ПИТАЊА

38

СРПСКИ 39

39

892960116-A-062013

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.71 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

МИСЛИМО НА ВАС

2

БРИГА О КОРИСНИЦИМА И СЕРВИС

2

1. ИНФОРМАЦИЈЕ О БЕЗБЕДНОСТИ

3

1.2 Опште мере безбедности

3

УПУТСТВА О БЕЗБЕДНОСТИ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Нега и чишћење

5

Пиролитичко чишћење

6

2.4 Унутрашња лампица

6

2.5 Одлагање

6

3. ОПИС ПРОИЗВОДА

7

4. ПРЕ ПРВЕ УПОТРЕБЕ

8

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

СРПСКИ 9

9

6. СВАКОДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.3 Функције загревања

11

СРПСКИ 13

13

7. ФУНКЦИЈЕ САТА

14

8. АУТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

15

9. КОРИШЋЕЊЕ ПРИБОРА

16

9.2 Постављање алата

17

10. ДОДАТНЕ ФУНКЦИЈЕ

18

10.4 ПОДЕСИ + КРЕНИ

19

10.5 Аутоматско искључивање

19

10.6 Вентилатор за хлађење

19

11. ПОМОЋНЕ НАПОМЕНЕ И САВЕТИ

20

11.5 Печење на једном нивоу:

21

СРПСКИ 23

23

11.6 Печење на више нивоа

25

11.7 Регенерисање паре

26

11.8 Печење са вентилатором

26

11.9 Печење меса

27

Пећницу претходно загрејте

28

11.11 Једноструки грил

29

11.12 Готова јела

30

11.13 Одмрзавање

31

11.14 Одржавање

31

11.15 Сушење

32

11.16 Печење хлеба

33

12. НЕГА И ЧИШЋЕЊЕ

34

12.2 Подршка решетке

35

Скидање подршке решетке

35

Уградња носача решетке

35

12.3 Сијалица

35

12.4 Чишћење врата пећнице

36

13. ШТА УЧИНИТИ АКО

37

14. ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ

38

15. ЕКОЛОШКА ПИТАЊА

38

СРПСКИ 39

39

892967012-A-462013

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.78 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

RU ДУХОВОЙ ШКАФ ИНСТРУКЦИЯ ПО

1

ЭКСПЛУАТАЦИИ

1

СОДЕРЖАНИЕ

2

МЫ ДУМАЕМ О ВАС

2

РУССКИЙ 3

3

УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ

4

2.2 Использование

5

2.3 Уход и очистка

6

Пиролитическая очистка

6

2.4 Внутреннее освещение

6

2.5 Утилизация

6

3. ОПИСАНИЕ ИЗДЕЛИЯ

7

5. ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ

8

РУССКИЙ 9

9

6. ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ

10

6.2 Обзор пунктов меню

11

6.3 Режимы нагрева

12

6.4 Включение режима нагрева

13

6.5 Индикация нагрева

13

7. ФУНКЦИИ ЧАСОВ

14

8. АВТОМАТИЧЕСКИЕ ПРОГРАММЫ

15

ПРИНАДЛЕЖНОСТЕЙ

16

РУССКИЙ 17

17

10. ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ ФУНКЦИИ

18

10.2 БЛОКИР. КНОПОК

19

10.4 SET + GO

19

11. ПОЛЕЗНЫЕ СОВЕТЫ

20

11.3 Выпечка

21

11.4 Советы по выпечке

21

РУССКИЙ 23

23

РУССКИЙ 25

25

11.7 Низкот. приготовление

26

11.8 Пицца

27

11.9 Жарка

28

РУССКИЙ 29

29

11.11 Малый гриль

30

11.12 Размораживание

31

11.14 Высушивание

33

11.15 Консервирование

33

11.16 Хлеб

34

РУССКИЙ 35

35

12. УХОД И ОЧИСТКА

36

Установка направляющих для

37

12.3 Лампа освещения

38

13. ЧТО ДЕЛАТЬ, ЕСЛИ

39

14. ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ

40

РУССКИЙ 41

41

РУССКИЙ 43

43

892948881-B-292012

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.71 MB |

Table of contents

EOC5851AO

1

KK ТҰМШАПЕШ ҚОЛДАНУ ТУРАЛЫ

1

НҰСҚАУЛАРЫ

1

СІЗ ОЙЫМЫЗДА БОЛДЫҢЫЗ

2

1. САҚТЫҚ ШАРАЛАРЫ

3

ҚАУІПСІЗДІК НҰСҚАУЛАРЫ

4

2.2 Пайдалану

5

2.3 Күту менен тазалау

5

Пиролитпен тазалау

6

2.4 Ішкі жарық шамы

6

2.5 Құрылғыны тастау

6

3. БҰЙЫМ СИПАТТАМАСЫ

7

4. БІРІНШІ ҚОЛДАНҒАНҒА ДЕЙІН

8

5. БАСҚАРУ ПАНЕЛІ

8

6. ӘРКҮНДІК ҚОЛДАНУ

10

ҚАЗАҚ 11

11

6.3 Қыздыру функциялары

12

6.5 Қыздыру индикаторы

13

Жылдам қыздыру индикаторы

13

Қалдық қызу

13

6.6 Қуат үнемдеу

13

7. САҒАТ ФУНЦИЯЛАРЫ

14

8. АВТОМАТТЫ БАҒДАРЛАМАЛАР

15

9. КЕРЕК-ЖАРАҚТАРДЫ ҚОЛДАНУ

16

ҚАЗАҚ 17

17

10. ҚОСЫМША ФУНКЦИЯЛАР

18

10.4 ОРНАТУ + ОРЫНДАУ

19

10.5 Автоматты түрде өшіру

19

10.6 Желдеткіш

19

11.1 Есіктің ішкі жағы

20

11.3 Пісіру

20

11.5 Бір деңгейде пісіру:

21

ҚАЗАҚ 23

23

11.6 Көп деңгейде пісіру

25

11.7 Баяу пісіру

26

11.8 Пицца параметрі

27

11.9 Қуыру

28

ҚАЗАҚ 29

29

11.11 Гриль жасау

30

11.12 Жібіту

31

11.13 Дайын тағам

31

11.14 Кептіру

32

11.15 Консерв жасау

33

11.16 Нан пісіру

34

11.18 Автоматты бағдарламалар

35

12. КҮТУ МЕНЕН ТАЗАЛАУ

36

12.2 Сөре сырғытпалары

37

Сөре сырғытпаларын алу

37

Сөре сырғытпаларын салу

37

12.3 Шам

37

13. НЕ ІСТЕРСІҢІЗ, ЕГЕР

39

МАҒЛҰМАТТАР

40

ҚАЗАҚ 41

41

ҚАЗАҚ 43

43

892948895-B-292012

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.71 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

MK ПЕЧКА УПАТСТВО ЗА РАКУВАЊЕ

1

СОДРЖИНА

2

НИЕ МИСЛИМЕ НА ВАС

2

1. БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

3

1.2 Општа безбедност

3

ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Нега и чистење

5

3. ОПИС НА ПРОИЗВОДОТ

6

4. ПРЕД ПРВАТА УПОТРЕБА

7

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

МАКЕДОНСКИ 9

9

6. СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.3 Функции за греење

11

6.4 Вклучување на функција за

12

7. ФУНКЦИИ НА ЧАСОВНИКОТ

13

8. АВТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

14

9. КОРИСТЕЊЕ НА ПРИБОРОТ

15

10. ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

17

10.2 Заклучување

18

10.4 SET + GO

18

10.5 Автоматско исклучување

18

11. ПОМОШНИ НАПОМЕНИ И СОВЕТИ

19

11.4 Совети за печење

20

11.5 Печење на едно ниво:

21

МАКЕДОНСКИ 23

23

11.6 Печење на повеќе нивоа

24

11.7 Бавно готвење

25

11.8 Поставки за пица

26

11.9 Печење на скара

27

11.10 Печење со турбо печење

27

Загрејте ја рерната

28

11.11 печење

29

11.12 Одмрзнување

30

11.13 Готови јадења

31

11.14 Сушење

32

11.15 Конзервирање

32

11.16 Печење на леб

33

11.18 Автоматски програми

34

12. НЕГА И ЧИСТЕЊЕ

35

12.2 Држачи на решетката

36

Местење на држачите за

36

12.3 Светилка

36

МАКЕДОНСКИ 37

37

13. ШТО ДА СТОРИТЕ АКО

38

14. ЕКОЛОШКИ ПРАШАЊА

39

892948892-B-292012

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.75 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

RU ДУХОВОЙ ШКАФ ИНСТРУКЦИЯ ПО

1

ЭКСПЛУАТАЦИИ

1

СОДЕРЖАНИЕ

2

МЫ ДУМАЕМ О ВАС

2

РУССКИЙ 3

3

УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ

4

2.2 Эксплуатация

5

2.3 Уход и очистка

6

Пиролитическая очистка

6

2.4 Внутреннее освещение

6

3. ОПИСАНИЕ ИЗДЕЛИЯ

7

4.1 Первая чистка

8

4.2 Первое подключение

8

5. ПАНЕЛЬ УПРАВЛЕНИЯ

9

6. ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ

10

6.2 Обзор меню

11

6.3 Режимы нагрева

12

6.4 Включение режима нагрева

13

7. ФУНКЦИИ ЧАСОВ

14

8. АВТОМАТИЧЕСКИЕ ПРОГРАММЫ

15

ПРИНАДЛЕЖНОСТЕЙ

17

10. ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ ФУНКЦИИ

19

10.4 SET + GO

20

10.6 Вентилятор охлаждения

20

11. ПОЛЕЗНЫЕ СОВЕТЫ

21

РУССКИЙ 23

23

РУССКИЙ 25

25

11.7 Низкотемпературное

27

11.8 Пицца

28

11.9 Жарка

29

11.11 Малый гриль

31

11.13 Хлеб

33

11.14 Размораживание

33

11.15 Высушивание

33

11.16 Консервирование

34

РУССКИЙ 35

35

12. УХОД И ОЧИСТКА

36

Установка направляющих для

37

12.3 Лампа освещения

37

13. ЧТО ДЕЛАТЬ, ЕСЛИ

39

14. ТЕХНИЧЕСКИЕ ДАННЫЕ

40

15. ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ

40

РУССКИЙ 41

41

РУССКИЙ 43

43

892960106-A-062013

44

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.71 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

UK ДУХОВА ШАФА ІНСТРУКЦІЯ

1

МИ ПРО ВАС ДУМАЄМО

2

1.2 Загальні правила безпеки

3

ІНСТРУКЦІЇ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

4

2.2 Експлуатація

5

2.3 Догляд та чистка

5

Піролітична очистка

6

2.4 Внутрішнє освітлення

6

2.5 Утилізація

6

3. ОПИС ВИРОБУ

7

4. ПЕРЕД ПЕРШИМ КОРИСТУВАННЯМ

8

5. ПАНЕЛЬ КЕРУВАННЯ

8

УКРАЇНСЬКА 9

9

6. ЩОДЕННЕ КОРИСТУВАННЯ

10

УКРАЇНСЬКА 11

11

6.3 Функції нагріву

12

6.5 Індикатор нагріву

13

Індикатор швидкого нагрівання

13

Залишкове тепло

13

6.6 Енергозбереження

13

7. ФУНКЦІЇ ГОДИННИКА

14

8. АВТОМАТИЧНІ ПРОГРАМИ

15

9. ВИКОРИСТАННЯ ПРИЛАДДЯ

16

УКРАЇНСЬКА 17

17

10. ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

18

10.2 Контрольний замок

19

10.3 Захист від доступу дітей

19

10.4 SET + GO

19

10.5 Автоматичне вимкнення

19

11. КОРИСНІ ПОРАДИ

20

11.4 Поради щодо випікання

21

Попередньо прогрійте духовку

22

УКРАЇНСЬКА 23

23

11.7 Повільне готування

26

11.8 Налаштування для піци

27

11.9 Смаження

27

11.10 Смаження з турбо-грилем

28

11.11 Гриль

30

11.12 Напівфабрикати

30

11.13 Розморожування

31

11.14 Консервування

32

11.15 Суха пара

33

11.16 Хліб

33

12. ДОГЛЯД ТА ЧИСТКА

35

12.2 Підставки для поличок

36

Встановлення підставок для

36

12.3 Лампочка

36

12.4 Чищення дверцят духовки

37

13. ЩО РОБИТИ, КОЛИ

38

14. ТЕХНІЧНІ ДАНІ

39

15. ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ

39

892967014-A-462013

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.62 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX User Manual (40 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 3.69 MB |

 

Table of contents

EOC5851AO

1

МИСЛИМО НА ВАС

2

БРИГА О КОРИСНИЦИМА И СЕРВИС

2

1. ИНФОРМАЦИЈЕ О БЕЗБЕДНОСТИ

3

1.2 Опште мере безбедности

3

УПУТСТВА О БЕЗБЕДНОСТИ

4

2.2 Употреба

5

2.3 Нега и чишћење

5

Пиролитичко чишћење

5

3. ОПИС ПРОИЗВОДА

6

4. ПРЕ ПРВЕ УПОТРЕБЕ

7

5. КОНТРОЛНА ТАБЛА

8

СРПСКИ 9

9

6. СВАКОДНЕВНА УПОТРЕБА

10

6.3 Функције загревања

11

6.4 Активирање функције

12

6.5 Индикатор загревања

12

7. ФУНКЦИЈЕ САТА

13

8. АУТОМАТСКИ ПРОГРАМИ

14

9. КОРИШЋЕЊЕ ПРИБОРА

15

10. ДОДАТНЕ ФУНКЦИЈЕ

17

11. ПОМОЋНЕ НАПОМЕНЕ И САВЕТИ

18

11.3 Печење

19

11.4 Савети за печење

19

11.5 Печење на једном нивоу:

20

СРПСКИ 21

21

11.6 Печење на више нивоа

23

11.7 Ниско темп. печење

24

11.8 Печење са вентилатором

25

11.9 Печење меса

26

Пећницу претходно загрејте

27

11.11 Једноструки грил

28

11.12 Одмрзавање

29

11.13 Готова јела

29

11.14 Сушење

30

11.15 Одржавање

31

11.16 Печење хлеба

32

11.18 Аутоматски програми

33

Информације о акриламидима

33

12. НЕГА И ЧИШЋЕЊЕ

34

12.2 Подршка решетке

35

Скидање подршке решетке

35

Уградња носача решетке

35

12.3 Сијалица

35

12.4 Чишћење врата пећнице

36

13. ШТА УЧИНИТИ АКО

37

14. ЕКОЛОШКА ПИТАЊА

38

СРПСКИ 39

39

892948893-B-292012

40

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.61 MB |

 

Electrolux EOC5851AOX User Manual (44 pages)


Brand: Electrolux | Category: No info | Size: 0.62 MB |

 
More products and manuals for Unknown Electrolux

Models Document Type
FI1841 User Manual   Electrolux FI1841 Manuale utente [de] [es] [fr] [it] [sv] , 20 pages
EB4SL70SP User Manual   Electrolux EB4SL70SP Manuel utilisateur, 32 pages
EWS1230 User Manual   Electrolux EWS1230 Lietotāja rokasgrāmata, 25 pages
EHS60180P User Manual   Electrolux EHS60180P User Manual, 27 pages
EPS12V38HWO User Manual   Electrolux EPS12V38HWO User Manual, 352 pages
ESI63020X User Manual   Electrolux ESI63020X Használati utasítás, 34 pages
KGG6407K User Manual   Electrolux KGG6407K User Manual, 24 pages
EWF12270W User Manual   Electrolux EWF12270W Lietotāja rokasgrāmata, 27 pages
EFLS210TIW Energy Guide    Electrolux EFLS210TIW Energy Guide, 2 pages
EOBP9901VX User Manual Electrolux EOBP9901VX Brugermanual, 68 pages
BRAVA1200E User Manual   Electrolux BRAVA1200E Manuale utente, 5 pages
EW23BC87SS Instruction Manual     Electrolux EW23BC87SS Instruction Manual, 3 pages
52GP - LÂMINA Information Sheet   Electrolux 52GP - LÂMINA Information Sheet, 1 pages
ESI65010X User Manual   Electrolux ESI65010X Ръководство за употреба, 24 pages
EOB43100X User Manual   Electrolux EOB43100X Упатство за користење, 24 pages
EI24RD10QS User's Guide   Electrolux EI24RD10QS Espa ol Complete Owner's Guide, 20 pages
EW30SO60QS Instruction Manual   Electrolux EW30SO60QS Installation Instructions (English Espa ol Fran ais), 4 pages
EI30EF45QS Wiring Diagram    Electrolux EI30EF45QS Wiring Diagram, 4 pages
EW30IS80RS User Manual   Electrolux EW30IS80RS English Wiring Diagram [en] , 4 pages
EI30SM35QS Specifications Sheet   Electrolux EI30SM35QS Product Specifications Sheet, 3 pages